preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login
Bogatstvo različitosti

Projekt "Bogatstvo ražličitosti"

Školski blog

Blog OŠ Pećine

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

IZDAVANJE POTVRDA UČENICIMA

Poštovani roditelji/staratelji,

elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika možete preuzeti i ispisati u aplikaciji e-Dnevnik. Nadogradnjom sustava u tu je svrhu otvoren novi modul gdje je u padajućem izborniku moguće izabrati svrhu potvrde.  Ulazak u e-Dnevnik omogućen je prijavom putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te sustava e-Građani.

Odjel i knjižnica

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1


Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Individualni razgovori s roditeljima

Na donjoj poveznici možete preuzeti informaciju o terminima individualnih razgovora s roditeljima u šk. god. 2023./2024. 

Priloženi dokumenti:
Raspored informacija.pdf

Razno

1.razred

Dani zahvalnosti za plodove zemlje u 1. razredu

Učenicima 1. razreda plodonosna je jesen tijekom listopada obiljem oblika, boja, okusa i mirisa priredila mnoga iznenađenja.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka učenici su izrađivali papirnate košarice za kruške i jabuke - likove istoimenog igrokaza J. Balaška.



Po jednu jabuku i krušni proizvod donirali su potrebitima  u Udruzi beskućnika grada Rijeke - Ruža sv. Franje povodom obilježavanja Dana kruha. 



Nakon interpretacije pjesme M. Radića „Kruh“, sve vrijedne ručice sudjelovale su u izradi i degustaciji kruha od sjemenki i deserta od jabuka.

Kruh od sjemenki

120 g lanenih sjemenki
50 g sezamovih sjemenki
100 g lješnjaka
50 g zobenih posija
1/2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajna žličica (puna do ruba) morske soli
3 jaja
1 jogurt
50 g omekšanog  maslaca
200 g zrnatog sira

U mlinicu za kavu sameljite sjemenke, lješnjake i zobene posije. Pomiješajte ih s praškom za pecivo i soli. Umutite jaja pa u njih polako dodajte suhe sastojke, jogurt, maslac i sir. Smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje kruha kojeg ste obložili papirom za pečenje. Pecite 60-80 minuta ovisno o jačini pećnice, na 175°C. Izvadite kruh iz kalupa i ostavite ga na rešetki da se ohladi.



Desert od jabuka

Petit Beurre keksi
jabuke
slatko vrhnje

Kekse usitnite i stavite na dno šalice. U kekse umiješajte ribanu jabuku. Dobivenu smjesu ukrasite šlagom.



Na nastavnom satu Likovne kulture oblikovali su šarene bundevice hrapave površine.


Nakon interpretacije pjesme „Kestenjara“ autora M. Kušeca, uživali su u okusu i mirisu vrućih pečenih maruna.

preskoči na navigaciju