preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pećine Rijeka

Login

Krizni tim za psihološku pomoć i savjeti stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr i na telefon Nada Kegalj (098/594 721 i 091/755 0879 za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku - Primorje).
 
Informatika u razrednoj nastavi

E-svijet 1

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica

Prva dječja knjižnica i Odjel za djecu s oštećenjem vida 

 

AKTIVNI NATJEČAJI
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Zabavno i poučno

 

               

 

 

 

 

VAŽNI DOKUMENTI

Plan nadoknade dana provedenih u štrajku

 

Razno

vijesti
Zahvala učenika i djelatnika škole RIječkom sportskom savezu i tvrtki Aliteri
Maja Vrancich / datum: 26. 11. 2020. 15:43

Nakon nedavne krađe naših dviju maslina, javili su nam se dobri ljudi, prijatelji djece.

Riječki sportski savez poklonio nam je tri sadnice maslina, a tvrtka AliteRi iz Kastva donirala nam je sadnice cvijeća i mediteranskog bilja. Sve će ove sadnice naći svoje mjesto pod suncem u školskom okruženju kako bi nam bilo što ugodnije i ljepše. 

Nadam se da ćemo, kao i do sada, biljke svi zajedno čuvati i brinuti o njima. 

Veliko HVALA našim prijateljima, u ime svih učenika i djelatnika OŠ Pećine. Pogledajte ::fotografije::


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Maja Vrancich / datum: 10. 11. 2020. 12:26

Dragi učenici!

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige vaše knjižničarke pripremile su za vas raznovrsne aktivnosti u virtualnom okružju. Poslušajte priču „Bubamara Lara među brojevima“, autorice Tanje Šupe te priču „Spomenar“, autorice Sanje Pilić.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan zaštite životinja
Maja Vrancich / datum: 9. 11. 2020. 15:41

Četvrtaši su se i ove godine iskazali u izradi satova uz mentorice i učiteljice Nikolinu
Tomljanović i Edu Josipović.
Valjalo je glinu izvaljati, oblikovati, peći, oslikati i finalizirati. Obilježili su tako Svjetski dan zaštite životinja u suradnji s Primorsko-goranskom županijom. U sklopu projekta „Šapicama po PGŽ“ ove su se subote prodavali satovi u obliku psa, mace ili ptičica u riječkom kafiću Cukarikafe, odnosno prikupljale su se donacije za zaštitu i dobrobit životinja.

::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Škola u kinu
Maja Vrancich / datum: 9. 11. 2020. 09:15

Svake godine djeca rado odlaze u Art-kino pogledati filmove u sklopu programa Škola u kinu.

Ove godine četvrtaši su imali zapravo Kino u školi. Zbog novonastale situacije i mjera zaštite od korone, online su odgledali dječji film Družba Pere Kvržice prema istoimenom dječjem romanu.

::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Noć vještica u OŠ Pećine
Maja Vrancich / datum: 9. 11. 2020. 09:04

U petak, 29. listopada, četvrtaši su se zabavili u svome razredu obilježivši Noć vještica (Halloween). Uz strašne maske, našla se i koja maska bundeve. Pravili su se strašni (ali ukusni) sendviči, guštalo se u strašnim keksićima, bombonima i čokoladicama. 

::Fotogalerija::


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima i učenicima
Maja Vrancich / datum: 2. 11. 2020. 13:52

Povodom obilježavanja Dana MO Pećine u prostorijama mjesnog odbora priređene su dvije izložbe fotografija

Rijeka – jučer, danas i Riječki lockdown 2020.

Izložbe se mogu pogledati od 20. listopada do 20. studenoga 2020. godine u vremenu od 9.00 do 12.00 sati i od 14.00 do 16.00 sati.


[OPŠIRNIJE]Jesenski odmor učenika
Maja Vrancich / datum: 28. 10. 2020. 11:43
Jesen kroz prozor

Prema Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./21., dana 2. i 3. studenoga 2020. JESENSKI JE ODMOR učenika. Nastava započinje u srijedu, 4. studenoga 2020.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u čitanju
Maja Vrancich / datum: 26. 10. 2020. 09:05
Djeca čitaju

Na natjecanju u čitanju, na državnoj razini, u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece – Portić, sudjelovali su učenici 2. razreda Dora Paleka i Vlaho Lončarica te 4. razreda Bepo Dragičević, Luka Pavičić, Mihael Kranjac i Niko Čirjak.

Učenici su dobili zahvalnicu za sudjelovanje u natječaju, u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova. Učenici 4. razreda Luka Pavičić i Mihael Kranjac dobili su posebnu pohvalu dok je učenik 4. razreda Bepo Dragičević osvojio visoko 2. mjesto za izražajno čitanje proznog teksta „Mačka Keki“, autora Želimira Hercigonje.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana jabuka
Maja Vrancich / datum: 26. 10. 2020. 08:54
Hvala

U tjednu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana jabuka, učenici i djelatnici naše škole, odlučili su svojim donacijama pomoći rad Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ u Rijeci.

Nadamo se da će naša pomoć nekome uljepšati dan! ::Fotogaleriju možete pogledati ovdje::

Roditeljima učenika koji su sudjelovali u akciji kao i djelatnicima škole, veliko HVALA!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA O CIJEPLJENJU UČENIKA PROTIV GRIPE
Maja Vrancich / datum: 18. 10. 2020. 21:10
Cjepivo protiv gripe

Sukladno Planu i programu mjera iz obveznog zdravstvenog osiguranja (NN 126/06, t.1.8.5.), preporučenim higijensko epidemiološkim mjerama, uz odabranog liječnika ili epidemiologa i nadležni školski/studentski liječnik, može cijepiti protiv gripe učenike/studente koji su u njegovoj nadležnosti te pripadaju skupini u riziku (pacijenti koji boluju od kroničnih bolesti).

Zbog potreba narudžbe cjepiva i organizacije posla u školskoj medicinI, potrebno je izvršiti predbilježbu do 21.10.2020 na tel.218-620 ili putem e-pošte  sonja.golubicic@zzjzpgz.hr . 


[OPŠIRNIJE]TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA i DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Maja Vrancich / datum: 18. 10. 2020. 21:06
Socijalna samoposluga

U tjednu od 12. do 16. listopada 2020. učenici i djelatnici naše škole  obilježili su nekoliko važnih datuma.  

Prva aktivnost koju je pokrenuo Nastavni zavod za javno zdravstvo je Tjedan školskog doručka. S učenicima se razgovaralo o važnosti zdrave prehrane i redovitog doručka te o namirnicama koje su zdrave i s kojim bismo svi trebali započeti dan.

Više pročitajte u nastavku...


[OPŠIRNIJE]Prvo kolo MAT lige
Maja Vrancich / datum: 16. 10. 2020. 09:22

U četvrtak, 8. listopada, u našoj se školi održalo natjecanje iz matematike, odnosno prvo kolo MAT lige za niže razrede. Na natjecanju su, uz mentorstvo učiteljice Nikoline Tomljanović, sudjelovali učenici četvrtog razreda: Lukas Madunić, Šimun Reljac, Bepo Dragičević, Gloria Jagodin, Luka Pavičić i Niko Stošić podijeljeni u tri ekipe te zauzeli 29., 32. i 117. mjesto.

Potografije možete pronaći u ::Foto-galeriji::


[OPŠIRNIJE]4.10. - SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA
Maja Vrancich / datum: 9. 10. 2020. 09:14

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja učenici 2.r. suradničkim su učenjem saznali kako od gusjenice nastaje leptir, a samostalno su iz različitih izvora znanja (internet, enciklopedije, časopisi) istraživali o životinjama. U suradnji s Art kinom Croatia (online projekt Škola u kinu) pogledali su animirani film Ježeva kuća, a na nastavnom satu Hrvatskoga jezika interpretirali su igrokaz Josipa Balaška: Kućica za leptire. Kazivanjem uloga istoimenog igrokaza učenici D.P. i V.L. sudjelovali su u 1. online natjecanju u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica" Udruge "Portić". Fotografije pogledajte u ::fotogaleriji::


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima o izostancima učenika iz škole
Maja Vrancich / datum: 17. 9. 2020. 09:17

Poštovani, temeljem uputa liječnika, obavještavam vas da bolesna djeca ili djeca koju zbog sumnje na bolest pošaljemo kući, prije ponovnog dolaska u školu moraju dobiti ispričnicu školskoga liječnika ili liječnika pedijatra kod kojega se liječe. To znači da prije povratka u školu, bez obzira na broj dana koji su proveli kod kuće, moraju proći kontrolni liječnički pregled.


Ravnateljica Jasna


[OPŠIRNIJE]DOBRO NAM DOŠLI PRVAŠI!
Maja Vrancich / datum: 11. 9. 2020. 13:30

Započela je nova školska godina. Svim učenicima želimo dobar početak, lijepo druženje i usvajanje brojnih znanja i vještina. Kao i uvijek, najuzbuđeniji su bili prvaši, njihovi roditelji i učiteljice koje su ih dočekale ispred škole i pozdravile pjesmom.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA
Maja Vrancich / datum: 5. 9. 2020. 11:34

Poštovani roditelji, donosimo sažetak i osnovne informacije za lakšu organizaciju početka nove školske godine. U nastavku pročitajte upute koje smo napravili kako bismo što sigurnije započeli i radili u novoj školskoj godini. Veselimo se zajedničkoj suradnji i u ovoj godini i zahvaljujemo vam na pomoći i razumijevanju.

Ravnateljica Jasna


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA O POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE
Maja Vrancich / datum: 1. 9. 2020. 19:16

Dragi učenici, poštovani roditelji i staratelji, pozdravljamo vas i započinjemo novu školsku 2020./21. godinu. Bit će to još jedna nadasve neobična školska godina u kojoj ćemo, pridržavajući se svih mjera dobivenih od Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite, naše učenike puno toga naučiti, ali i pripremati za cjeloživotno učenje. Naglasak ćemo, naravno, staviti na sigurnost i zdravlje svih učenika i djelatnika. Stoga vas molimo za pomoć, suradnju, razumijevanje, ali i poštivanje mjera, jer sve što radimo u interesu je svih nas koji boravimo dio dana u školi.

Redovito ćemo vas putem naše stranice obavještavati o svim promjenama koje se događaju.

Vjerojatno je i da će se tijekom godine mijenjati raspored sati, ovisno o epidemiološkoj situaciji i mogućnostima organizacije nastave u školi (ili kod kuće).

Prvi dan nastave je 7. rujna 2020. Toga će dana svi učenici preuzeti udžbenike pa molimo da učenici donesu torbe. Učenici će dobiti i raspored sati stoga molimo da imaju blokić i olovku.

Više informacija pročitajte u nastavku...


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima učenika uključenih u program produženog boravka
Maja Vrancich / datum: 27. 8. 2020. 18:55

Poštovani roditelji,

Kako bi se utvrdilo mjesečno sudjelovanje roditelja za dio troškova rada učitelja u produženom boravku (100,00 kn, 180,00 kn, 320,00 kn ili 450,00 kn, ovisno o dohotku i prebivalištu), molimo vas da dostavite sljedeću dokumentaciju:

  • popunjeni obrazac Izjava o članovima zajedničkog kućanstva
  • prosjek plaća za posljednja tri mjeseca - lipanj, srpanj i kolovoz ili godišnju poreznu prijavu; odrezak mirovine; dokaz o statusu nezaposlenog (potvrda Zavoda za zapošljavanje) za članove kućanstva

Škola će s roditeljem-korisnikom usluge krajem rujna sklopiti ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obveze.

Naplata usluge od roditelja se vrši 10 mjeseci, od 1. 9. 2020. do 30. 6. 2021.

Obrazac Izjava o članovima  zajedničkog kućanstva možete preuzeti u nastavku.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o socijalnom programu Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb
Maja Vrancich / datum: 27. 8. 2020. 18:52

Poštovani roditelji,

obavijest o socijalnom programu Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb pročitajte u priloženom dokumentu (podmirenje troškova marende i izdavanje poklon bonova za školski pribor).


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju